Leeuwendeel

"Van Leeuwen" in de familie? / "Van Leeuwen" in the family?

Over ons

 

Leeuwendeel is de naam van ons familietijdschrift. Een tijdschrift dat eens per jaar had moeten uitkomt voor alle nakomelingen van deze twee voorouders.

Cornelia Maria Meijer (1862-1921)Willebrordus Gerardus van Leeuwen (1857-1936)

Cornelia Maria Meijer(1862-1921) en Willebrordus Gerardus van Leeuwen
(1857-1936)

 

Maar helaas ontbreekt het aan motivatie en tijd om dat ieder jaar weer te doen. Gelukkig zijn er wel enkele exemplaren verschenen.

 

Wel is er de motivatie om een website op te zetten. Op deze website komen interessante artikelen uit onze tijdschriftjes.


 

Stamboom-oplichter

 

Toen Leeuwendeel 2005 in de maak was, verschenen ineens brieven van de heer Willem Pince van der Aa. Hij maakt in zijn brief duidelijk dat hij uw stamboom in boekvorm aan u kunt doen toekomen.

Echter, wanneer je er op ingaat en áls je al iets toegestuurd krijgt, blijkt dit eenvoudigweg prutswerk te zijn. Het geleverde wapen heeft niets met de familie te maken en de nog levende familieleden zouden zomaar geen familie kunnen zijn, omdat hij de informatie uit het telefoonboek lijkt te halen. Ook de stamboom klopt in veel gevallen niet.

Zo kregen ook enkele van onze familieleden een brief. Toen duidelijk werd dat het hier ging om een oplichter werden ze boos en zouden graag zien dat er een proces zou volgen tegen deze oplichter. Wel nu, dit laatste is vele malen geprobeerd. Vaak ontliep hij, door allerlei fouten, een straf. Ook was hij in het buitenland actief.

Op 10 februari 2005 stond in het Algemeen Dagblad een artikel met de kop: “België wil celstraf stamboom-oplichter”. Hierin stond dat het Openbaar Ministerie in Antwerpen één jaar celstraf, een boete van € 5000,-- en een handelsverbod voor vijf jaar heeft geëist tegen deze man. In 2004 was dit al door een correctionele rechtbank uitgesproken.

Ruim 800 Belgen hadden aangifte gedaan en eisen in totaal € 53.000,-- In Nederland zijn ongeveer 40 aangiften tegen hem gedaan.

Zo zie je maar dat ook stamboom-oplichters aangepakt worden.

Maar onlangs bleek dat W.L.J.J. Pince van der Aa hier toch niet echt van leert. Hij heeft zijn handelsnaam veranderd in een Franse variant, ‘Fondation Généalogique et Héraldique’ en heeft zijn praktijken nu verlegt naar Frankrijk.

Deze stichting bood mensen een boek over hun “boeiende familiegeschiedenis” aan, compleet met familiewapen en als zij drie exemplaren zouden bestellen ontvingen ze er een wandstamboom bij.

De Franstalige versie lijkt veel op de brief die eerder in Duitsland, Engeland, België en Nederland onder verschillende handelsnamen door hem is verspreid. In de brief vermeldt hij een besteladres in Frankrijk en een postadres in Rotterdam. Dit postadres is hetzelfde als dat van de Stichting Genealogie Nederland.


Vandaag, jaren geleden

Vandaag

Geen historische gebeurtenissen
  
 
 

Facebook

Copyright © 2018. All Rights Reserved.